BL BOOM RECORDS // OVERTONE COMPILATION: VOLUME I

BL BOOM REAL FULL LOGO

BL BOOM RECORDS vam sa ponosom predstavlja svoju drugu kompilaciju koja predstavlja rad autorskih bendova u Bosni i Hercegovini! Nakon prve kompilacije koju smo izdali povodom svog prvog rođendana u novembru 2014. godine, i dalje nezvanična udruga BL BOOM Alter-Culture Association nastavlja sa svojim segmentom rada i projektom BL BOOM RECORDS, te vam predstavlja svoju drugu muzičku kompilaciju imena OVERTONE COMPILATION: VOLUME I. Cover art i ilustraciju za kompilaciju je radio banjalučki umetnik Sandro Predragović.

OVERTONE COMPILATION COVER - by Sandro Predragovic

Prošla kompilacija je bila poslastica za ljubitelje metal/hardcore/punk muzike, no ovog puta smo odlučili da predstavimo i bendove čiji su zvukovi malo drugačiji, poput post rock, instrumental, psychedelic, punk/rock, avant-garde, experimental, funk, funk/rock i srodne pravce. Bendovi koji su učestvovali u ovoj kompilaciji su: Shizomantra, Filip Veliki, Bezbeli Apstraklije, KARTOFEL OSVETNIK, RoadKill?, Billy Andol, M.O.B.S., Futavci, Robinovi Hudovi, Vodovi, Motherfunky, DBAU, Shanghai Street Fight i Holographic Human Element. Želimo posebno da se zahvalimo bendovima koji su pristali da budu deo ove priče!

Ovog puta ćemo takođe napomenuti da BL BOOM RECORDS i dalje nije izdavač u potpunom smislu, te i dalje ne posedujemo sopstveni studio. Pesme u sklopu OVERTONE COMPILATION: VOLUME I nismo snimali mi, niti smo ih producirali. Ukoliko vas detaljno interesuju informacije o mestima snimanja, mix, mastering i generalnom produciranju pesama, te informacije možete saznati ukoliko pročitate kratke biografije bendova koje su navedene ispod same kompilacije na našem Bandcamp sajtu. Takođe želimo da napomenemo da sve pesme u ovoj kompilaciji pripadaju dotičnim bendovima! Pored toga što i dalje nemamo sopstveni studio, takođe i dalje nemamo uslove za hard copy izdanja, te je OVERTONE COMPILATION: VOLUME I dostupna isključivo u digitalnom izdanju na našem Bandcamp sajtu. Download kompilacije je besplatan, a uz kompilaciju dobijate kao bonus items originalnu neizmenjenu ilustraciju našeg umetnika Sandra Predragovića, kao i cover art kompilacije u punoj veličini.

concrete4 (1)-horz

BL BOOM RECORDS i dalje ima za cilj ne samo da predstavi domaće izvođače našim ljudima na Balkanu, već i ostatku sveta. Upravo zbog toga nastavljamo da koristimo Bandcamp kao platformu za predstavljanje i sve informacije o bendovima i nama navodimo na engleskom jeziku. Cilj nam takođe ostaje da, u regionu gde se autorski rad i dalje ne ceni onako kako bi trebao da se ceni, pomognemo umetnicima što više možemo da makar na neki način predstave svoj rad. Uživajte u kompilaciji! 

Reci nešto.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s