ТИТИ ТРИ | IZLOŽBA – NO PLACE FEELS LIKE HOME @ЖИЖА [BANJA LUKA] | 27/01-04/02/2017

FOTO: Lidija Drakulić & Maja Kiuk

U petak, 27. januara 2017. godine, otvorena je izložba No Place Feels Like Home umetnice ТИТИ ТРИ u kafiću Жижа. Izložba će ostati otvorena do 04. februara, te se ista može pogledati u bilo kojem trenutku u toku radnog vremena kafića.

FOTO: Maja Kiuk
FOTO: Maja Kiuk

No Place Feels Like Home je istraživačka glitch interakcija. ТИТИ ТРИ istražuje upotrebu zemljinih dobara i sekundarnih sirovina, njihov uticaj i naš odnos sa okolinom, kao i očuvanje životne sredine.

FOTO: Lidija Drakulic
FOTO: Lidija Drakulic

No Place Feels Like Home ispituje problem uticaja ljudi na našu planetu, kao i identitete odgovorne za otpad koji je proizveden prekomernom potrošnjom planetarnih dobara u zastarelom kapitalističkom društvu.

FOTO: Maja Kiuk
FOTO: Maja Kiuk

Zavodljive karakteristike kapitalizma su prikazane kroz osnovni motiv izložbe: crvenu boju. Iste karakteristike prikazuju i lažnu stvarnost igara moći našeg sveta, gde su želje prikazane kao potrebe u cilju dobiti i moći nad ljudima i planetom.

FOTO: Lidija Drakulic
FOTO: Lidija Drakulic

Izložba sadrži fotografije iz 2015. i 2016. godine u Londonu, publikaciju koja ilustruje priču o osnovnim unutrašnjim sukobima proizašlim iz kapitalističkog društva  i ćivot koji je napravljen od pronađenih putujućih fragmenata i predmeta. Izložbom takođe sekundarno dominiraju i crvene sveće. Gore navedena publikacija je dostupna za kupovinu u kafiću. Za muzičku selekciju prilikom otvaranja izložbe je bio zadužen Maksim Erbez (Shizomantra, Deer in the Headlights).

FOTO: Maja Kiuk
FOTO: Maja Kiuk

ТИТИ ТРИ je rođena 1994. godine u Banjoj Luci, a sada živi i radi na relaciji London – Banja Luka. Diplomirala je na Univerzitetu umetnosti u Londonu 2016. godine, a imala je dve samostalne izložbe prošle godine, istoimenu u Beču (Novembar 2016) i Putujući objekti – Travelling Objects na 5th BL ART Festival (Septembar 2016).

FOTO: Lidija Drakulic
FOTO: Lidija Drakulic
FOTO: Maja Kiuk
FOTO: Lidija Drakulić

Reci nešto.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s