AN EVENING WITH SIGUR RÓS @MALA DVORANA – DOM SPORTOVA [ZAGREB] | 20/10/2017

Sigur Rós, islandski post rock prvaci i jedan od najznačajnijih bendova ambijentalne i eksperimentalne muzike, premijerno dolaze u Hrvatsku na koncert u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportovau petak, 20. oktobra 2017. godine.

sigur-ros-credit_-januz-miralles-and-tomaas

Muzičari, čiji nastup u Hrvatskoj čekaju sada već generacije ljubitelja, konačno dolaze u Zagreb u sklopu možda najposebnije turneje do sada. Nakon više od deset godina, bend ide na turneju bez predgrupe, izvodeći poseban An Evening With Sigur Rós program. Koncert se sastoji od dva dijela, koji su podijeljeni kratkom pauzom. Riječ je o spektakularnom nastupu na kojem izvode najznačajnija numere svoje karijere, ali i premijerno do sada neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu.

12923238_10154179703679124_1593588541753770101_n

Sigur Rós kreću na jesensku turneju sa kompletnom produkcijom – ozvučenjem, rasvjetom i video ekranima. Turneju će scenski još jednom dizajnirati stari saradnici benda: Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet, koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu Knights of Illumination.

Zagreb je jedini grad naše regije koji će posjetiti i ujedno posljednja stanica njihove evropske turneje. Fan Club pretprodaja ulaznica kreće kroz Sigur Rós stranicu već u ponedjeljak, 6. februara, u 10h. Redovna prodaja počinje u četvrtak, 9. februara, u 9h – ulaznice za parter iznose 220 kn do 2. aprila, te 240 kn od 3. aprila, a ulaznice za tribine iznose 250 kn do 2. aprila, te 270 kn od 3. aprila do koncerta. Ulaznice su dostupne putem EVENTIM online servisa.

 

Reci nešto.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s