MOSHUS PROMOTIONS | NULA PLUS + DOZËR & PROJEKCIJA FILMA: ROCK ‘N’ WAR @OKC ABRAŠEVIĆ [MOSTAR] | 08/04/2017

Moshus Promotions vam predstavlja Vraški dobru svirku u Abrašu! odnosno koncert bendova Nula Plus i Dozër i projekciju filma Rock ‘N’ War – manifestacija koja će se održati u mostarskom OKC Abrašević u subotu, 08. aprila i sa početkom u 21h. Ulaznice će se prodavati po ceni do 6KM.

Rock ‘N’ War je dokumentarni film o tuzlanskoj muzičkoj sceni u periodu od 1992. do 1995. godine, a potpisuje ga tuzlanski producent Damir Pirić.

Nula Plus je bend koji mnogi smatraju pionirima balkanske hardcore i nu metal scene. Bend je aktivan od 2001. godine, a iza sebe imaju izdanja kao što su EP 0+ i albume Cener i Ubrzanje i Sikira. Kroz petnaest godina delovanja, posebno ističu tri nastupa na EXIT Festivalu, dva na tuzlanskom Kaleidoskop Festivalu i nastup u finalima na mostarskom Jaeger Music Night takmičenju. Pored toga, svakako stoji bezbroj regionalnih nastupa iza njih. Ističu se i po tome što je njihov single Billy Badass uvršten u svetsku mrežu hardcore izvođača HARDCORE WORLDWIDE i po mnogobrojnim saradnjama sa drugim umetnicima iz BiH poput filmskog producenta Ahmeda Imamovića (Belvedere, Go West) i Alijom Kamber.

Dozër je thrash metal i hardcore punk bend iz Sarajeva i Hadžića, osnovan 2008. godine. U septembru 2009. godine, objavili su prvi demo sa četiri pesme i bend postaje koncertno aktivan na proleće 2010. godine. Svoj prvi album, Noć za teške priče, Dozër je izdao u novembru 2013. godine i trenutno rade na pripremi drugog albuma.

Reci nešto.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s