ABOUT OUR PROJECTS

BL BOOM Alter-Culture Association
INFORMACIJE O PROJEKTIMA

Projekti:

BL BOOM RECORDS

BL BOOM RECORDS nije samo jedan od naših projekata, već i segment našeg rada i aktivnosti. Cilj BL BOOM RECORDS segmenta je, jednostavno rečeno, izdavaštvo. Krajnji cilj nam je da izdajemo autorsku muziku i književna/likovna dela raznih underground i alternativnijih izvođača/autora sa teritorije bivše Jugoslavije. S obzirom da nismo još registrovani te i dalje ne posedujemo sopstveni studio za snimanje i produciranje, kao ni finansije za bilo kakav vid fizičkih izdanja, trenutno radimo samo muzičke kompilacije već snimljenih autorskih audio materijala i izdajemo ih samo u digitalnom obliku putem naše Bandcamp stranice. Poenta BL BOOM RECORDS segmenta nije samo izdavaštvo, već i predstavljanje domaćih underground i alternativnih umetničkih autorskih radova publici koja nije samo domaća.

BL BOOM’S VIDEODROME

BL BOOM’S VIDEODROME je audio/vizuelni projekat čiji je cilj da funkcioniše kao video/audio produkcija određenih alternativnih i underground muzičkih dešavanja, ali i kao video arhiva live nastupa sa tih istih dešavanja. S obzirom da trenutno ne posedujemo profesionalnu opremu za snimanje, BL BOOM’S VIDEODROME je i dalje na nivou DIY projekta gde snimamo dešavanja HD kamerom sa mobilnog telefona ili fotoaparata i upload-ujemo na naš YouTube Channel. Iako naši snimci i dalje nisu profesionalnog kvaliteta, svakako su odlično poslužili za osobe koje nisu mogle biti na nekom muzičkom dešavanju, koje su se zainteresovale za određene izvođače, ili tim istim izvođačima koji nemaju sopstvene live snimke sa nastupa, pa upotrebe naše linkove kako bi predstavili svoj nastup uživo drugim osobama.

videodrome red

BL BOOM AUDITORIUM

BL BOOM AUDITORIUM je audio/vizuelni projekat edukativnog i zabavnog karaktera čiji je cilj da funkcioniše u vidu muzičkih slušaonica, žurki, projekcija filmova, prezentacija, radionica i izložbi kako bi zainteresovanima predstavili razni alternativniji i underground kulturno-umetnički sadržaj sa svetske i domaće scene. S obzirom da nismo još registrovani te i dalje ne posedujemo sve uslove, BL BOOM AUDITORIUM je do sada funkcionisao u vidu slušaonica, žurki i projekcija filmova gde se gostima predstavio određeni alternativan muzički i vizuelni sadržaj. U većini slučajeva, jedno izdanje BL BOOM AUDITORIUM-a predstavlja određenu temu, žanr, vrstu, sub-kulturu ili više srodnih vrsti/žanrova/sub-kulturi u vidu muzike ili filma. Cilj je zabava, ali i edukacija mladih koji su zainteresovani za određene kulturno-umetničke vrste ili jednostavno žele da čuju i vide nešto novo u ambijentu koji nije u njihova četiri zida.

easycovermaker_46258063_cover

Reci nešto.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: